tiistai 29. tammikuuta 2019

Sardiinirisotto


Vaatii melkoista taitoa kerätä yhteen ruokaan todella monen ihmisen inhokkiruoka-aineet, mutta nyt taisin onnistua, kun tässä on ruusukaalia, sardiineja ja sieniä. Me tietysti tykkäsimme, mutta tämä ei ehkä ole ihan jokaiselle...
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • rkl oliiviöljyä
  • prk sardiineita oliiviöljyssä
  • 2 dl risottoriisiä
  • kiehuvaa vettä
  • muutama kuivattu herkkutatti silppuna
  • 300 g ruusukaaleja puolitettuina ja kypsennettyinä (mikrossa n. 5 min)
  • 2 rkl voita
  • kourallinen parmesanraastetta
  • prk persiljaa silputtuna
  • suolaa, mustapippuria
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää sardiinit liemineen ja paista sekoitellen hetki. Lisää risottoriisi ja paista hetki sekoitellen. Lisää pari dl vettä ja anna imeytyä riiseihin. Lisää herkkutatit, suolaa ja lisää vettä ja jatka keittelyä vettä lisäten, kunnes riisi on kypsää. Ruskista voi paistinpannussa. Lisää ruusukaalit ja paista niihin vähän väriä. Mausta sormisuolalla. Kun riisi on kypsää, sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti