sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Pekoni-sieni-perunavuoka


Taas kerran tehdään suunnittelematta ruokaa eli kurkataan jääkaappiin ja kuivavarastoihin ja ihmetellään, mitä näistä voisi syntyä. Tällä kertaa oli aika hulppeat valikoimat, suorastaan runsauden pulaa. Aineksista syntyi tällainen vähän kuin Shephard's pie, mutta ei sitten kuitenkaan. Tai ehkä sitten vähän kuitenkin, kun on pohjalla herkkuja ja päällä perunamuussia. Jos haluat tehdä alkuperäisemmän kaltaisen, pekonin tilalla olisi paistettua jauhelihaa ja muusista jäisi tuorejuusto pois. Meillä pekoni oli menossa ensi viikolla vanhaksi, joten käytin sen nyt pois. Tuorejuusto puolestaan jäi yli perjantain lohiruoasta ja sekin oli parempi käyttää pois kuleksimasta.

  • 200 g herkkusieniä viipaloituna
  • 1 tl rosmariinia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 pkt pekonia silppuna
  • 3 rkl pecanpähkinöitä kevyesti murskattuna
  • sormisuolaa, mustapippuria
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 1/2 prk tuorejuustoa
  • 1 dl rasvatonta maitoa
  • muskottia
  • 1 tl tryffeliöljyä
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 2 rkl voita nokareina
Kuumenna paistinpannulla 1 rkl öljyä. Lisää herkkusienet ja rosmariini ja paista kovalla lämmöllä, kunnes herkkusienet saavat vähän väriä. Kaada uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paistinpannulle loppu öljy ja paista sipulia, valkosipulia ja pekonia, kunnes pekoni on melkein kypsää. Lisää pecanpähkinät ja paista pekoni kypsäksi. Kaada uunivuokaan sienien päälle ja sekoita. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja soseuta tuorejuuston, maidon, muskotin ja tryffeliöljyn kera. Lisää maitoa, jos seos ei vaikuta tarpeeksi notkealta. Levitä sieniseoksen päälle uunivuokaan. Ripota pinnalle korppujauhot ja voinokareet ja paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti