keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Sieniperunapihvit ja piparjuurikerma


Meillä on kaapissa vielä aika paljon kuivattuja tatteja. Niiden syömisessä ei sinänsä ole kiire, koska ne säilyvät hyvin useamman vuoden. Tällä kertaa käytin sieniä, koska halusin päästä eroon jääkaapissa olevista jauhoisista perunoista. Jos sinulla ei ole tatteja, voit käyttää muita kuivattuja sieniä. Jos sinulla ei ole kuivattuja sieniä, käytä herkkusieniä. Pilko ne pieniksi ja paista pehmeiksi.
  • reilu kourallinen kuivattuja tatteja
  • 6 dl vettä
  • 4 isoa tai 6 pientä jauhoista perunaa
  • 1 makea sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl voita
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 prk ranskankermaa
  • reilu rkl piparjuuritahnaa
  • pussi retiisejä, poista kannat ja kuutioi
  • puolikas kurkku kuorittuna ja kuutioina
  • sormisuolaa
  • mustapippuria
  • vajaa tl tryffeliöljyä
  • voita paistamiseen
Laita sienet veteen likoamaan n. tunniksi. Kaada vesi kattilaan, lisää perunat ja vettä sen verran, että perunat peittyvät. Mausta suolalla. Keitä perunat kypsiksi. Paista samalla voissa sieniä, sipulia ja valkosipulia, kunnes kaikki pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää puolet tillistä, mausta mustapippurilla, suolalla ja tryffeliöljyllä. Kaada perunoista vesi pois. Muussaa perunat kananmunan ja jauhojen kanssa ja lisää sieniseos ja sekoita. Anna jäähtyä. Kun massa on jäähtynyt, muotoile pihvejä ja pyöritä ne korppujauhoissa ja paista voissa.

Sekoita ranskankerma, piparjuuri, retiisit, kurkku, loppu tilli ja sormisuolaa. Anna maustua jääkaapissa ainakin tunti.

Tarjoa pihvit piparjuurikerman kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti