lauantai 8. kesäkuuta 2019

Linssitortillakakku


Koska huomenna on puutarhapäivä ja on oletettavaa, että klo 17 päivän päätteeksi olemme molemmat aika puhki ja nälkä on kova, piti tänään tehdä ruokaa, joka riittää huomiseksikin. Tätä tortillapläjäystä emme edes me kaksi ahnuria saaneet syödyksi yhdellä kerralla. Käytin tässä valmista Mole-kastiketta, koska meillä oli sitä jääkaapissa. Jos sinulla ei ole, laita molen tilalle ylimääräinen purkki tomaattimurskaa + 1 rkl tummaa kaakaojauhoa. Ihan sama asia se ei ole, mutta hyvää varmasti.
  • 1 porkkana kuutioina
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • tuoretta jalapenoa silppuna
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 1 kanelitanko
  • 1 tl kuminaa
  • 1 rkl öljyä
  • dl punaisia linssejä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 tomaattiprk vettä
  • 3 rkl pestoa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 dl molekastiketta
  • 1 tl hunajaa
  • pkt täysjyvätortilloja
  • kevytsmetanaa
  • cheddarraastetta
Laita öljy ja sitä ennen mainitut aineet kattilaan ja paista sekoitellen, kunnes sipuli vähän pehmenee. Lisää aineet, jotka ovat ennen hunajaa ja anna kiehua 20 min tai kunnes linssit ovat kypsiä. Mausta hunajalla (ja suolalla/chilillä).

Laita uunivuoan pohjalle vähän linssimuhennosta. Laita päälle tortilla, levitä smetanaa päälle ja sitten taas linssimuhennosta. Toista, kunnes sinulla on viimeinen tortilla smetanalla voideltuna. Ripota päälle juustoraaste ja paista 200 asteessa n. 30 min tai kunnes juusto sulaa ja on kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti