Wokruokien teossa tulee aina paistovaiheessa vähän kiire, eli noudata ohjeen työvaiheita, niin ehdit paistaa kaiken ajallaan.
- pala lohta
- rkl limemehua
- suolaa
- 1 sipuli suikaleina
- 1 solovalkosipuli silppuna
- punaista chiliä silppuna
- 5 parsaa ohuina suikaleina
- 1 porkkana kuorittuna ja ohuina suikaleina
- 2 rkl sesamöljyä
- 3 rkl pikkelöityä punakaalia
- 3/4 dl soijakastiketta
- 3 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl vettä
- keitettyjä tuoretagliatelleja
- muna
- tuoretta korianteria
- suolapähkinöitä
Poista ensin lohesta nahka, kuutioi lohi ja laita lautaselle marinoitumaan suolan ja limemehun kanssa. Laita soija, maapähkinävoi, hunaja ja vesi mikroon ja kiehauta lämpimäksi. Anna olla pöydällä kannen alla odottamassa. Laita sipuli, valkosipuli, chili, parsa, porkkana ja sesamöljy wokpannuun (älä vielä laita pannua päälle). Kiehauta pastaa varten vesi isossa kattilassa. Kun vesi kiehuu, laita wokpannu liedelle ja paista melko kuumalla lämmöllä kasviksia, kunnes saavat millin verran väriä. Laita samaan aikaan pasta kiehumaan, kun alat paistaa kasviksia. Valuta pasta kasvisten paiston lomassa ja jätä kattilaan odottamaan. Kun kasvikset alkavat olla valmiita, lisää punakaali ja lohi ja paista vielä, kunnes lohi on melkein kypsää. Paistolämpönä koko ajan varsin kuuma...lohi saa pirstoutua pieneksi. Lisää pasta ja paista vielä muutama minuutti sekoitellen. Lisää muna ja sekoita. Lisää kastike ja paista vielä hetki. Lisää lopuksi korianteri ja suolapähkinät ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti