torstai 25. heinäkuuta 2019

Bataatticurry


Koska muuten ei olisi tarpeeksi kuuma päivä, seisoin hellan vieressä curryn äärellä. Ehkä olisi ollut fiksumpaa tehdä vaikka salaattia. Mutta hyväähän tämä oli hikoilusta huolimatta. Pakastetun lehtikaalin sijasta voit käyttää tuoretta tai pakastettua pinaattia
  • 2 rkl pähkinäöljyä
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 sipuli silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • chiliä silppuna
  • 1 isohko bataatti kuorittuna ja kuutioina
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 prk kookoskermaa
  • 1 prk mustapapuja valutettuna
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl fenkolia
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl currya
  • suolaa oman maun mukaan
  • 1 pussi lehtikaalia, poista lehtiruodit ja pakasta
  • keitettyä jasminriisiä tarjoiluun
Paista sipulia, valkosipulia, chiliä, inkivääriä, kuminaa ja fenkolia öljyssä, kunnes sipuli alkaa pehmetä, n. 10 min. Lisää muut aineet paitsi lehtikaali ja keitä välillä sekoitellen 20-30 min tai kunnes bataatti on tikulla koettaen kypsää. Lisää lehtikaali ja sekoita, kunnes sulaa ja lämpiää. Tarjoa riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti