maanantai 12. elokuuta 2019

Kana/kalahampurilaiset itämaiseen tapaan


Nämä hampurilaiset voi tehdä samalla ohjeella joko lohesta tai kanasta. Minä tein kanasta, sillä tein eilen lohikeittoa ja eihän sitä nyt lohta joka päivä viitsi syödä. Niin ja ohje toimii loistavasti myös ilman leipää, esim riisin kera.
  • 400g kanan filepihvejä (tai lohta, josta nahka poistettu ja suikaloitu paloiksi)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl srirachaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
Sekoita ja laita yön yli marinoitumaan jääkaappiin.
  • punasipulia suikaleina
  • porkkana suikaleina
  • chili silppuna
  • punainen paprika suikaleina
  • pala inkivääriä silppuna
  • 1 rkl sesamöljyä
  • kourallinen retiisejä suikaleina
  • 1 avomaankurkku suikaleina
  • lämmitettyjä hampurilaissämpylöitä
  • rkl etikkapunakaalia (voi jättää poiskin tai korvata vaikka kimchilla) / hampurilainen
  • rkl majoneesia / hampurilainen
Paista sipulia, porkkanaa, paprikaa, inkivääriä ja chiliä öljyssä, kunnes vähän alkavat karamelisoitua. Lisää kana/lohi marinadeineen ja paista kypsäksi. Lisää retiisit ja kurkku ja paista ihan hetki. Kokoa hampurilaiset ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti