torstai 9. huhtikuuta 2020

Homejuusto-salami-ananaspizza


Tein tällä kertaa lihaista pizzaa. Käytin kymmenkunta ohuen ohutta salamiviipaletta eli kovin lihaista ei tämäkään pizza lopulta ole. Jos et halua syödä lihaa, voit vaihtaa salamin tilalle vaikkapa tonnikalaa.
  • 2 dl kädenlämpöistä vettä
  • 10 g tuoretta hiivaa tai 2 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja (ja lisää tarvittaessa jauhotusvaiheeseen, jos käytät tavallisia jauhoja, tarvitset ehkä 4 dl)
  • 1 rkl öljyä
Sekoita vesi ja hiiva. Sekoita kaikki aineet keskenään ja vaivaa tasaiseksi. Taikina saa tarttua käsiin. Anna kohota liinan alla 15 min ja vaivaa palloksi. Jos edelleen tarttuu käsiin, lisää vähän jauhoja, että saat kaulittua pizzan leivinpaperin päälle.
  • tomaattipyreetä
  • tl timjamia
  • mozzarellaa silppuna
  • 70 g sinihomejuustoa muruina
  • 1 punainen chili viipaleina
  • salamia silputtuna
  • valkosipulia silppuna
  • prk ananasta valutettuna
  • pari salottisipulia suikaleina
  • kourallinen kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • tl hunajaa, tl oliiviöljyä
Levitä tomaattipyree ja timjami pizzapohjalle. Lisää juustot ja juustojen päälle valkosipuli, chili, salami ja ananas. Asettele sipulit ja kirsikkatomaatit päälle ja valuta päälle hunaja ja oliiviöljy.

Paista 250 asteessa n. 15 min tai kunnes juusto sulaa ja pizza on kauniin väristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti