maanantai 27. huhtikuuta 2020

Parsapastaa paistetulla lämminsavulohella


Hehkutin joku aika sitten paistettua lämminsavulohta, link. Se oli niin hyvää, että päätin tehdä sitä vielä kerran näinkin lyhyen ajan sisällä, jotta ohje jää makumuistiin ja sitä kautta myös myöhemmin toistettaviin resepteihin. Teen harvoin samaa ruokaa monta kertaa, joten tämä on suuri kunnian osoitus ruokalajille :)

Tällä kertaa paistoin lämminsavulohen parmesanin tilalle parsapastaan. Ja loistavaahan tämä tietysti oli. Tryffeliöljy kruunaa ruoan, mutta sen voi jättää poiskin. Ohje on kahdelle.

  •  1 rkl voita
  • 150 g lämminsavulohta, poista nahka
  • 1 rkl öljyä
  • nippu vihreää parsaa, poista kovat kannat ja pilko suupaloiksi
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 prk kuohukermaa
  • suolaa, mustapippuria, 1/2 tl tryffeliöljyä
  • täysjyväspagettia tai muuta pastaa keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
Kuumenna voi ja lisää lämminsavulohi. Painele lastalla silpuksi ja paista välillä sekoitellen, kunnes lohi on rapeaa (n. 10 min).

Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää parsa, nosta lämpöä ja paista parsaan vähän väriä. Alenna lämpöä, lisää kerma ja keitä, kunnes parsa on kypsää. Mausta.

Sekoita pasta ja kermakastike ja ripota lohet päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti