sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Paistettua kanaa ja grillattua munakoisoa

Nyt kun on päästy grillaamisen vauhtiin, grillattiin tänään munakoisoa. Kanat paistoin kuitenkin perinteisesti ihan paistinpannulla.
  • 400 g kanan rintafileitä
  • 1 rkl chilikastiketta, 1 rkl valkoviinietikkaa, 1 rkl kalakastiketta, 2 tl hunajaa
Sekoita ja laita jääkaappiin marinoitumaan vuorokaudeksi. Ota kanat lämpiämään n. 30 min ennen paistamista.
  • 1/2 munakoiso / syöjä
  • ripaus suolaa
  • rkl sesamöljyä
  • oliiviöljyllä voideltua vaaleaa leipää
Ripota suola huoneenlämpöisille puolikkaille ja anna levätä 30 min. Pyyhi suola ja neste pois ja voitele leikkuupinnat öljyllä. Grillaa leikkuupinta alaspäin 5 min ja sitten toisinpäin pari minuuttia. Jos munakoisot eivät vielä ole pehmeitä, grillaa vielä hetki leikkuupinta ylöspäin. Grillaa leivät rapeiksi.
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • 1 rkl mustia sinapinsiemeniä
  • 200 g herkkusieniä puolitettuna
  • dl kevytsmetanaa
  • loraus vettä
  • 1 prk ananasta liemineen
  • suolaa ja pippuria
Kuumenna öljy ja siemenet paistinpannussa ja paista, kunnes alkavat vähän poksahdella. Lisää sipuli, valkosipuli ja chili ja paista, kunnes sipuli pehmenee, Lisää kana marinadeineen ja sienet ja paista, kunnes kana on kypsää. Lisää smetana ja vesi ja kiehauta. Lisää ananas liemineen ja kiehauta. Mausta ja tarjoa munakoisojen ja leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti