keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Tulinen ja savuinen kurpitsakeitto lohisattumilla

 


Tänään syötiin taas naapurista saatuja ihania, tuoreita kasviksia. Paahdoin kurpitsat toissa päivänä uunissa garam masalan, hunajan ja suolan kera, öljynä oli sesamöljy. Tähän keittoon voit käyttää myös tuoretta kurpitsaa, laita se perunan kanssa samaan aikaan keittoon ja keitä, kunnes sekä peruna että kurpitsa ovat kypsiä. Minulla oli jääkaapissa kylmäsavulohta ja siksi laitoin keittoon lohta sattumiksi...voit käyttää myös tavallista lohta, papuja, kanaa tai oikeastaan mitä tahansa. 

  • 1 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli silppuna
  • 1 kesäkurpitsa kuutioina
  • muutama jauhoinen peruna kuutioina
  • chiliä silppuna (jätä pois, jos et tykkää tulisesta ruoasta)
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl korianteria
  • kanelitanko
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 2 prk vettä
  • 1 rkl chipotletahnaa tai pari tl savupaprikajauhetta, jos et halua tulisuutta ruokaan
  • pari dl paahdettua kurpitsaa
  • hunajaa, suolaa ja mustapippuria
  • 100 g kylmäsavulohta silppuna
  • tummaa leipää tarjoiluun
Kuullota sipulia, chiliä, valkosipulia, kuminaa ja kanelia öljyssä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää aineet kurpitsaan asti. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kurpitsa ja mausteet ja soseuta. Lisää savulohi ja tarjoa tumman leivän kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti