maanantai 19. lokakuuta 2020

Pussikeitolla maustetut pihvit

Joskus 100 vuotta sitten, kun ranskankerma oli uusi tuote, Valio julkaisi keittokirjoja, joissa sitä opetettiin käyttämään. Yhdestä näistä jäi meille elämään ohje, jossa jauhelihaan sekoitetaan pussi sipulikeittoaineksia, prk ranskankermaa ja jauhelihaa ja sitten paistettiin pihvit uunissa. Nämä pihvit ovat yllättävän hyviä ja erittäin helppoja tehdä, joten niitä on sittemmin syöty ehkä kerran vuodessa. Tällä kertaa käytin pihveihin kanttarellikeittoainekset ja ranskankerman tilalla kevyttä kreikkalaista jugurttia. Pihvien kera tarjosin orakkaista tehtyä, tryffeliöljyllä maustettua sienikastiketta, parsakaalia ja keitettyjä perunoita. Hyvää tuli!

En ole kokeillut tätä tummasta soijarouheesta, mutta veikkaan, että toimii. Kokeilkaas joku: vaihda jauheliha 2 dl soojarouhetta ja desiin vettä. Muuten toimi ohjeen mukaan.

  • 500 g paistijauhelihaa
  • ps keittoaineksia
  • 2 dl jugurttia/ranskankermaa/smetanaa
Sekoita ja anna turvota jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Muotoile pihveiksi ja paista leivinpaperin päällä uunipellillä 200 asteessa 30 min tai kunnes pihvit ovat kypsiä. Nosta lastalla lautaselle, pihvit ovat aika herkkiä repeämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti