En ole suuri salaatin ystävä, mutta nyt halusin jotain lisuketta tonnikalaleiville, eli tein vihersalaatin ja loistavasti sopi leipien kera. Ohje on kahdelle.
- 4-6 palaa mustaa leipää (meillä pikkulimppu, josta leikkasin 6 viipaletta)
- 1 solovalkosipuli silppuna
- 1 rkl voita
- 1 prk tonnikalaa valutettuna
- 100 g tuorejuustoa
- 1 pieni punasipuli silppuna
- tilliä silppuna
- chiliä silppuna
- 1 ps salaattia
- puolikas kurkku kuorittuna ja kuutioina
- pari rkl kapriksia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl dijonsinappia
- 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
- 2 tl hunajaa
- mustapippuria
Paista valkosipulia voissa, kunnes se pehmenee (itse tein tämän mikrossa). Laita leivät leivinpaperille. Sekoita valkosipulivoi, tonnikala, tuorejuusto, punasipuli, tilli ja chili keskenään. Levitä leipien päälle. Paista 250 asteessa 5-10 min, kunnes saavat vähän väriä.
Sekoita muut aineet keskenään ja tarjoa salaatti leipien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti