keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Tahini-kukkakaalinuudelit savupaprikalisukkeella

Minä tein tämän kanasta, mutta voit tehdä ruoan myös tofusta tai lohesta.

  • 400 g kanaa / pala lohta ilman nahkaa / tofua suupaloiksi leikattuna
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 tl kuminaa
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 tl oreganoa
  • pippuria 
  • muutama valkosipulinkynsi silppuna
  • 1 rkl soijakastiketta
Sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti. Paista kauniin värisiksi ja kypsiksi paistinpannulla.
  • täysjyvänuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä
  • kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • chiliä silppuna
  • valkosipulia silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl balsamico viinietikkaa
  • 4 rkl tahinia
  • vajaa dl vettä
  • 1 kananmuna
  • tuoretta korianteria silputtuna
Kuumenna öljy. Paista sipulia, chiliä, inkivääriä ja valkosipulia, kunnes pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää hunaja, viinietikka, tahini ja tilkka vettä. Sekoita kastikkeeksi. Lisää kananmuna nuudelit ja paista sekoitellen siten, että nuudelit peittyvät kastikkeeseen. Lisää kana, kukkakaali ja korianteri ja tarjoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti