tiistai 31. lokakuuta 2023

Makkara-papupata


Nyt kun on aika kylmää ja kosteaa, mausteiset padat ovat loistavaa ruokaa! Halutessasi voit jättää makkarat pois tai vaihtaa ne vaikkapa paistettuun savutofuun.

Minä tarjosin ruoan pitaleipien kera. Seuraksi sopii myös riisi tai laita kuutioituja perunoita/bataattia kypsymään munakoisojen kanssa yhtäaikaa.

  • mausteista makkaraa paloina
  • oliiviöljyä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • munakoiso pieninä kuutioina
  • 1 tl kuminaa
  • prk tomaattimurskaa
  • dl vettä
  • prk isoja valkoisia papuja valutettuna
  • pussillinen pakastettua lehtikaalia murskattuna tai pinaattia
  • 2 rkl balsamico punaviinietikkaa
  • 1 rkl savupaprikajauhetta
  • 1 tl rosmariinia
  • (maustamiseen hunajaa ja suolaa)
Paista makkaraan väriä öljyssä. Laita sivuun odottamaan. Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota sipuli, chili ja valkosipuli. Lisää munakoiso ja kumina ja paista sekoitelleen, kunnes munakoiso vähän pehmenee. Lisää muut aineet ja anna hautua miedohkolla lämmöllä, kunnes munakoisot ovat kypsiä. Lisää makkarat ja anna lämmitä. Mausta suolalla ja hunajalla oman maun mukaan. HUOM! Jos käytät pinaattia, lisää ne vasta ihan lopussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti