tiistai 19. maaliskuuta 2024

Paneroitu tofu ja valkohomejuustomuusi

Eipä ole kuukausiin tullut kirjattua ruokaohjeita ylös. En tosin mitään ihmeempää uutta ole tehnytkään, lähinnä peruspastaa ja wokversioita. Huomasin tänään, että jääkaapissa on valkohomejuustopala, joka menee kohta vanhaksi, lisäsin sen muusiin ja hyväähän siitä tietysti tuli. Tofun tilalla voit käyttää vaikkapa kalaa. Jos et halua laittaa juustoa muusiin, tee vaikka jugurtista, hunajasta ja sitruunasta kastike ja tarjoa se juustottoman ruoan kera.

  • savutofua
  • ruiskorppujauhoja
  • suolaa
  • 1 muna, riko rakenne (jos haluat kasvisversion, jätä muna pois, kyllä se korppujauho jotenkin pysyy tofussa kiinni ilman kananmunaakin..)
  • voita paistamiseen
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sipulia silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • jauhoista perunaa kuorittuna ja kuutioina
  • valkohomejuustoa
  • loraus maitoa
  • muskottipähkinää
  • ruusukaalia (poista kannat ja puolita)
  • ripaus tryffeliöljyä (halutessasi voit jättää poiskin tai vaihtaa vaikka sesamöljyyn)
  • sormisuolaa
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Keitä perunat kypsiksi vedessä ja kaada vesi pois. Kypsennä ruusukaalit. Kuivaa tofu talouspaperilla ja leikkaa viipaleiksi. Sekoita ruiskorppujauhot ja suola ja kaada lautaselle. Kasta tofu ensin kananmunassa ja sitten pyörittele korppujauhoissa. Paista voissa molemmin puolin kauniin väriseksi. Mausta ruusukaalit tryffeliöljyllä ja sormisuolalla

Sekoita kypsennetyt sipulit, valkosipulit, perunat, maito, muskotti ja homejuusto. Soseuta muusiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti