keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Kaalilaatikko itämaisin maustein


Rakastan valkokaalia! Nyt on juuri paras aika syödä sitä, sillä valtava kaalikerä maksaa muutaman euron. Käytin eilen 1/3 kaalista lohinuudeleihin ja tänään loput kaalilaatikkoon. Kaalilaatikon teen yleensä itämaisin maustein, koska en erityisemmin piittaa lihaliemestä ja kookos maustaa kaalin mahtavan pehmeäksi. Jos haluat tehdä kasvisversion, turvota pari dl tummaa soijarouhetta desissä vettä n. 30 min ja käytä se jauhelihan tilalla. Kun käytän lihaa, käytän ehdottomasti ja vain naudan paistinjauhelihaa. Sianlihan ja kaalin yhdistelmä on mielestäni suorastaan kuvottava. Pikkutyttönä lähdin aina kotoa karkuun, kun äiti teki sika-nautajauhelihasta kaalilaatikkoa.

Kaalilaatikon tekemisessä on jonkin verran vaivaa, kun kaikki pitää keittää ja kypsentää jo ennen uuniin laittoa. Mutta voit tehdä puolivalmiiksi, jäähdyttää ja paistaa sitten vaikka seuraavana päivänä uunissa, jos et ehdi yhtenä päivänä tekemään valmiiksi asti.

Ohje on neljälle.

  • 2 dl keitettyä riisiä
  • 500 g naudan paistinjauhelihaa + 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • chiliä silppuna
  • 1 valkokaali silppuna
  • 1 tl kuminaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl meiramia
  • prk kookosmaitoa
  • dl hoisinkastiketta
  • suolaa, mustapippuria
  • korppujauhoja
  • voita
  • tarjoiluun puolukkasurvosta sokerilla maustettuna
Paista jauheliha kuumalla pannulla ljyssä tummahkon ruskeaksi. Laita toiseen pannuun sipuli, valkosipuli, inkivääri, chili, valkokaali, kumina ja öljy. Paista välillä sekoitellen, kunnes kaali vähän pehmenee. Lisää kookosmaito ja hoisin ja kiehauta. Sekoita mukaan kypsät riisit ja jauheliha. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Kaada uunivuokaan, ripota pinnalle korppujauhoja ja laita muutama voinokare korppujauhojen päälle. Paista 175 asteessa n. tunti. Tarjoa puolukkasurvoksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti