lauantai 2. maaliskuuta 2019

Meksikolainen ilta




Käytiin viime viikolla Helsingissä ja Glorian ruoka- ja viinilehden suosituksen perusteella vierailimme Dos Tecolotes ruokakaupassa Hämeentiellä. Sieltä tarttui mukaan valmiita, puolivalmiita ja tuoreita meksikolaisia aineksia. Niillä sitten herkuteltiin seuraavasti:

  • Kanaa molekastikkeessa: leikkasin suupaloiksi kananpojan filepihvejä ja laitoin ne pariksi tunniksi jääkaappiin marinoitumaan suolan, dl valmiin molekastikkeen ja limemehun kera. Paistoin sitten kanat marinadeineen öljyssä ja lisäsin 1dl molekastiketta ja 1 dl vettä mukaan, kun kana oli kypsää. Lisäsin lopuksi vielä purkillisen mustia papuja (Frijoles negros enteros). Käytin siis tähän ohjeeseen vähän yli puolet molepurkista.
  • Uunikasvikset: laitoin uuniin n. 50 minuutiksi eri värisiä paprikoita, tuoreita jalapenoja, hopeasipulia, valkosipulia, kuminaa, korianterijauhetta, suolaa ja purkillisen meksikolaista valkoista maissia. Päälle öljyä ja sormisuolaa.
  • Tomatillosalsa: Poistin tuoreista tomatilloista suojalehdet ja paistoin niitä ja yhtä kuivattua mulato chiliä tulikuumalla pannulla oliiviöljyssä, kunnes tomatillot saivat vähän väriä. Poistin chilistä kannan ja soseutin nämä + 1/2 hopeasipulin ja 1/2 limen mehun.
Näiden kanssa tarjosin kuumennettuja sinisestä maissista tehtyjä tortilloja, suikaloituja avocadoja, tuoretta korianteria ja Sol olutta.

Valkoiset maissit olivat ihan ok, maistuivat vähän miedommilta kuin keltaiset. Täytyy kuitenkin todeta, että näitä ei varmaan jatkossa hankita, pavut (mitkä tahansa) olisivat olleet parempia.

Salud!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti