Ja sitten lasagneen: tämän voit tehdä soijarouheesta tai muusta kasvisproteiinista, minä käytin tällä kertaa jauhelihaa.
- 500 g naudan paistijauhelihaa, ruskista
- 1 myskikurpitsa kuorittuna ja kuutioina, esikypsennä mikrossa 5 min
- 2 sipulia silppuna
- solovalkosipuli silppuna
- chiliä silppuna
- pala juuriselleriä kuutioina
- porkkana kuutioina
- prk tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 kanelitanko
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl salviaa
- 2 rkl balsamico viinietikkaa
- 2 rkl tomaattipyrettä
- suolaa, pippuria
- prk kevytsmetanaa
- prk paksua kasvisrasvakermaa 4 %
- 2 rkl vuohenjuustoa
- 1/2 tl muskottia
- lasagnelevyjä, esikypsennä kiehuvassa vedessä 2 min
- parmesanraastetta
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, selleri, porkkana ja chili öljyssä. Lisää kurpitsa, tomaattimurska, kaneli, laakerinlehdet, vesi, suola, pippuri, tomaattipyre, viinietikka ja keitä miedolla lämmöllä 10 min. Lisää jauheliha ja keitä vielä hetki. Poista kanelitanko ja laakerinlehdet.
Sekoita keskenään kerma, vuohenjuusto, smetana ja muskotti.
Kokoa lasagne: pohjalle vähän smetanakastiketta ja tomaattikastiketta. Päälle kerros lasagnelevyjä. Päälle vähän smetanakastiketta ja loppu tomaattikastike. Vielä kerros lasagnelevyjä, loput smetanat ja päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 40 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti