perjantai 31. tammikuuta 2020

Paistettua kalaa itämaisissa tunnelmissa


En osta kovin usein pakastekalaa, mutta en viitsinyt maksaa 30 e/kg kuhafileistä. Siksi päädyin alaskanseitiin. Ohjeen inspiraatio löytyi jostain suomalaisesta sisustuslehdestä. Siinä mainittiin, että ruokalaji on vietnamilaisvaikutteinen...tämä ei ehkä enää ole, kun tuli vähän muokattua reseptiä.
  • pkt alaskanseitiä, anna sulaa puoli tuntia muovipussissa kylmässä vedessä ennen käsittelyä
  • rkl chilikastiketta
  • 6 salottisipulia silppuna
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • 6 rkl kalakastiketta
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl limemehua
  • tuore kurkuma kuorittuna ja silputtuna (tai 2 tl jauhetta)
  • chiliä silppuna
  • parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  • 4 rkl sesamöljyä
  • keitettyä riisiä
  • 1/2 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 3rkl kalakastiketta
  • thaibasilikaa
Sekoita chilikastike, 3 rkl kalakastiketta, hunaja ja lime keskenään. Lisää kala ja sekoita. Anna marinoitua jääkaapissa tunti tai pari. Ota kalat marinadista ja pyöräytä vehnäjauhoissa (laitoin kalat ja jauhot pakastepussiin ja hölskytin sekaisin). Kuumenna öljy wokissa. Lisää sipuli, valkosipuli, inkivääri, chili ja kurkuma ja paista sekoitellen, kunnes vähän pehmenevät. Lisää kalapalat ja paista kauniin värisiksi ja kypsiksi. Lisää lopuksi kalakastike, kypsä parsakaali, riisi ja thaibasilika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti