torstai 30. tammikuuta 2020

Lämmittävä linssipata


Eilen syötiin Porvoossa erittäin hyvää thaimaalaista, tänään ollaan taas kotoisten patojen ääressä ja syödään chiliä niin, että vesi valuu silmistä. Supisuomalainen kotijuusto toimii hyvin itämaisissa ruokalajeissa. Tällä kertaa sitä syödään linssi-pinaattimuhennoksessa. Jos et tykkää tulisesta, jätä chili pois ja tarjoa ruoka valmiin chilikastikkeen kanssa tai pilko kulhoon punaista tuoretta chiliä. Tuoreen kurkuman voit vaihtaa 2 tl kurkumajauhetta. Meillä ruoka syötiin lepuskojen kanssa (tummaksi paistettuja rieskoja), mutta yhtä hyvin lisukkeeksi sopii rieska tai naan leipä.
  •  pari isoa sipulia silppuna
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • chiliä silppuna
  • pala kurkumaa silppuna
  • 1,5 tl garam masalaa
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 6 vihreää kardemummaa
  • 2 rkl sesamöljyä
  • prk tomaattimurskaa
  • prk vettä
  • pieni prk kookoskermaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 120 g tuoretta huuhdeltua babypinaattia
  • prk kotijuustoa kuutioina
  • 1/2 prk tuoretta korianteria silppuna
Kuullota sipulia, valkosipulia, inkivääriä, chiliä ja kurkumaa öljyssä, kunnes vähän pehmenevät. Lisää mausteet ja paista sekoitellen muutama minuutti - jos alkaa tarttua pohjaan, lisää tilkka vettä. Lisää sitten tomaattimurska, vesi, kookoskerma, soijakastike ja linssit ja keitä 25 min tai kunnes linssit ovat kypsiä. Sekoita sekaan pinaatti ja jatka sekoittamista, kunnes pinaatti pehmenee. Lisää juusto ja korianteri ja tarjoa haluamasi lisukkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti