perjantai 3. tammikuuta 2020

Pastagratiini


Laitoin tähän ruokaan sekä kukkakaalia että ruusukaalia. Ruoan voi yhtä hyvin tehdä pelkästä kukkakaalista. Minulla oli jääkaapissa puolikas pussillinen ruusukaaleja ja halusin käyttää ne pois. Jos et ole ennen käyttänyt tryffeliöljyä, niin tiedoksi, että sen osalta pätee sääntö vahvaa vähemmälläkin. Eli älä laita öljyä enempää kuin ohjeessa mainitaan. Tryffeliöljy sopii loistavasti myös perunan mausteeksi eli voit lisätä sitä valmiiseen muussiin tai ranskalaisten perunoiden mausteeksi.
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 rkl öljyä
  • 100 g babypinaattia
  • 1 prk kevytsmetanaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • kourallinen maukasta juustoa raasteena (esim gruyere)
  • 1/2 - 1 tl tryffeliöljyä
  • ripaus muskottia
  • suolaa ja mustapippuria
  • pallo mozzarellaa silppuna
  • kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
  • 250 g ruusukaalia, poista kannat, puolita ja kypsennä
  • 300 g pastaa kypsennettynä
Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää pinaatti ja sekoittele pehmeäksi. Nosta pois hellalta ja lisää smetana, kermaviili, juusto, mausteet ja tryffeliöljy. Sekoita kaalit, pasta ja kastike. Levitä päälle mozzarella ja paista 200 asteessa 20 min tai kunnes pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti