torstai 15. syyskuuta 2022

Boltseja, perunaa ja kukkakaalia hapanimelässä kastikkeessa

Käytin tähän valmiita tomaatti-chiliboltseja. Voit paistaa myös kalaa / kanaa / tofua tai tehdä itse kala/liha/kasvispyöryköitä.

  • pkt boltseja
  • perunaa keitettynä
  • kukkakaali kukintoina, kypsennettynä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • sesamöljyä
  • 2 rkl fariinisokeria
  • rkl chilikastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa 
  • prk ananaspaloja liemineen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 rkl mustia sesaminsiemeniä 
  • 1 rkl maissijauhoja + 1 rkl vettä
Tee ensin kastike. Kuumenna sokeri, chilikastike, ananakset ja soijakastike. Sekoita keskenään vesi ja maissijauhot ja lisää kastikkeeseen hyvin sekoittaen. Keitä muutama minuutti ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kuumenna öljyä ja paista siemeniä, sipulia, chiliä ja valkosipulia, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää perunat, kukkakaali ja boltsit ja paista, kunnes kasvikset saavat vähän väriä ja boltsit lämpenevät. Sekoita kastike boltsiseokseen ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti