maanantai 19. syyskuuta 2022

Kaalia, kanaa ja nuudeleita korealaisessa maustekastikkeessa

 

Jos pelästyit uutisista, että ruoka on kallista, kannattaa ostaa valkokaalia. Ei se tietysti yksinään ateriaksi riitä, mutta aika moneen ruokaan siinä on kyllä ainekset muutamalla eurolla. Ja sitä paitsi kaali on todella herkullista! Me söimme kaksi päivää itämaista kaalilaatikkoa ja nyt paistetaan kaalia wokissa ja vieläkin jäi kolmen euron kaalinpäästä yhdelle aterialle pureskeltavaa. Jos haluat tehdä edullista kaalilaatikkoa, keitä linssejä tai käytä soijarouhetta proteiinina, ei paljoa kukkarossa tunnu. 

Tässä voit kanan tilalla käyttää lohta tai tofua.

  • 400 g kanaa suikaleina
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 rkl hunajaa
Sekoita keskenään ja anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia.
  • 1 sipuli suikaleina
  • 2 solovalkosipulia silppuna
  • chiliä silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • 5 rkl chiliketsuppia
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 3 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 6 rkl soijakastiketta
  • valkokaalia suikaleina
  • paahdettua sesamöljyä
  • 2 rkl mustia sesaminsiemeniä (voit käyttää vaaleitakin, meillä sattui olemaan vain mustia)
  • täysjyvänuudeleita, keitä pakkauksen ohjeen mukaan
Paista kana marinadeineen kypsäksi öljyssä. Kuumenna 1 rkl sesamöljyä ja paista siinä 1 silputtua valkosipulia ja inkivääriä n. minuutti sekoitellen. Lisää ketsuppi, hunaja, sokeri, valkoviinietikka ja soijakastike. Kiehauta ja nosta sitten pois levyltä. Kuumenna öljyä wokissa ja paista sipulia, loppua valkosipulia, chiliä ja kaalia, kunnes pehmenevät ja saavat vähän väriä. Lisää sitten sesaminsiemenet, kastike ja nuudelit ja paista hetki sekoitellen. Lisää kana ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti