torstai 22. syyskuuta 2022

Porkkanapäivä: kakkua ja nuudeleita

Saatiin eilen porkkanoita naapurista suoraan kasvimaalta ja eihän siinä muuta kuin nautiskelemaan! Tein päivällä porkkanakakun, sen ohje löytyy TÄÄLTÄ 

Porkkanoita käytettiin myös pääruoan aineksina. Tofun tilalla voit halutessasi paistaa kanaa, lohta tai jotain muuta.

  • porkkanoita suikaloituna
  • paahdettua sesamöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl teriyak- tai hoisinkastiketta
  • 2 rkl vettä
  • pala inkivääriä silppuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sesaminsiemeniä
  • täysjyvänuudeleita, keitä pakkauksen ohjeen mukaan
  • pkt savutofua kuutioina
  • tuoretta korianteria silppuna
Kuumenna öljyä paistinpannulla. Lisää vesi, soija, teriyakikastike, inkivääri ja porkkanat. Sekoita hyvin ja anna hautua kannen alla välillä sekoitellen, kunnes porkkanat ovat vielä napakoita, mutta pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä. Lisää lopuksi hunaja.

Kuumenna öljyä wokissa. Lisää sipuli, chili ja valkosipuli ja paista täydellä teholla sekoitellen, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä. Lisää tofu ja sesaminsiemenet paista sekoitellen, kunnes tofu saa vähän väriä. Lisää porkkanat liemineen ja nuudelit. Sekoittele lämpimäksi. Lisää korianteri ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti