lauantai 27. heinäkuuta 2024

Sesam-punajuuripastaa

 
Kun on tuoreita punajuuria ja yrttejä, ne käytetään tietysti tuoreeltaan! Saimme eilen ison satsin kasviksia naapurissa asuvalta ystävältä, eli tänään syödään taas todellista lähiruokaa. Laitoin tähän selleripersiljaa, mutta yhtä hyvin voit laittaa esimerkiksi tilliä.

  • punajuuria kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 rkl öljyä (tällä kertaa meillä kookosöljyä, koska se on menossa kohta vanhaksi, paahdettu sesamöljy tai oliiviöljy käy tietysti yhtä hyvin)
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 chili silppuna
  • sipuli silppuna
  • prk kermaa
  • rkl soijakastiketta
  • 1 rkl tahinia
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • pala sinihomejuustoa murusina
  • mustapippuria
  • raastettua parmesania
  • kourallinen silputtuja yrttejä
  • 2 tl hunajaa
  • pastaa keitettynä
  • 2 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
Kypsennä punajuuret, Minä kypsensin mikrossa, mutta voit kypsentää öljytilkan kanssa uunissa tai keittää vedessä. Jos keität, lisää keitinveteen tilkka etikkaa, niin punajuuret säilyttävät värinsä paremmin.

Kuumenna paistinpannu. Lisää sesaminsiemenet ja paahda hetki sekoitellen, kunnes saavat vähän väriä. Kaada lautaselle. Lisää pannulle öljy, sipuli, chili ja valkosipuli ja kuullota. Lisää punajuuret ja paista niihin vähän väriä. Alenna lämpöä ja lisää kerma, tahini, viinietikka ja soijakastike. Anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää sitten homejuusto ja keitä sekoitellen, kunnes sulaa. Lisää mustapippuri, hunaja, yrtit ja keitetty pasta ja sekoita. Annostele lautasille ja ripota päälle parmesania ja sesaminsiemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti