perjantai 26. heinäkuuta 2024

Kesäpäivän uuniruokaa

Saatiin naapurista ystävältä valtava kasa tuoreita kasviksia, yrttejä ja juureksia ja tietysti niistä piti heti tehdä jotain. Vilkaisin omiin varastoihin tietysti myös ja totesin, että kirsikkatomaatit ja mozzarella on käytettävä pois. Näistä sitten syntyi melkoisen herkullinen uuniruoka.

Pavut voit vaihtaa vaikka paistetuun kanaan ja selleripersiljan tavalliseen persiljaan tai korianteriin. Maapähkinäöljyn voit vaihtaa oliiviöljyyn ja jättää halutessasi kalakastikkeen pois tai korvata sen soijakastikkeella.

  • kourallinen puolitettuja kirsikkatomaatteja
  • sipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • kesäkurpitsaa isoina paloina
  • prk isoja valkoisia papuja tomaattiöljyssä
  • rkl oliiviöljyä
  • ripaus sormisuolaa
  • rkl hunajaa 
Sekoita aineet ja kaada tasaisesti uunipellille paperin päälle. Paista 200 asteessa 20 min.
  • keitettyjä uusia perunoita
  • reilu rkl maapähkinäöljyä
  • kourallinen selleripersiljaa silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • rkl kalakastiketta
Sekoita ainekset keskenään
  • kourallinen parmesanraastetta
  • 1 mozzarellapallo revittynä paloiksi
Kun olet esipaistanut kasviksia, levitä pellille perunaseos ja sen päälle juusto. Jatka paistamista vielä 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti