keskiviikko 3. heinäkuuta 2024

Sesampaneroitu kana ja pikapaistettu kesäkaali

 

En ole ihan hirveän innostunut kanan syömisestä, mutta tässä muodossa menee kyllä hyvin. Laitoin tähän yrtiksi selleripersiljaa, koska sain sitä naapurista ja se on suurta herkkuamme. Jos käsillä ei ole selleripersiljaa, korianteri kelpaa myös. Tarjosin tämän pitaleipien kanssa, mutta yhtä hyvin toimii myös riisin tai nuudelien kera.

  • 2 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • 2 rkl perunajauhoja (tai maissijauhoja)
  • rkl maapähkinäöljyä
  • 500 g kanafileitä leikattuna suupaloiksi
  • paahdettua sesamöljyä paistamiseen
Sekoita kanapalat ja öljy. Lisää sitten sesaminsiemenet ja jauhot ja sekoita. Paista kuumalla pannulla, kunnes palat ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
  • paahdettua sesamöljyä 
  • pieni kesäkaali suikaleina
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • punaista chiliä viipaleina
  • 1 rkl silputtua inkivääriä
  • 1 rkl fariinisokeria (tai hunajaa)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl tahinia
  • silputtua selleripersiljaa
  • tarjoiluun pitaleipää (tai riisiä/nuudeleita)
Sekoita kuppiin chili, inkivääri, sokeri, soijakastike, viinietikka, kalakastike ja tahini. Kuumenna öljy wokissa. Paista kaalia, sipulia ja valkosipulia täydellä teholla sekoitellen, kunnes kaali ja sipuli vähän pehmenevät ja saavat väriä. Laita levy pois päältä ja kaada kastike päälle. Sekoittele ja anna lämmetä hetki. Nosta pois levyltä, lisää kana ja persilja ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti