sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Kermainen tomaattikukkakaalicurry kera leipäjuuston


Viime aikoina ei ole ollut inspiraatiota kokeilla uusia reseptejä, ollaan menty kuukausi peruswokeilla ja pastoilla. Ostin uusimman Lantliv mat&vin lehden ja sieltä löytyi sitten tämä curry, josta tein oman sovellukseni. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin paneer juustoa, mutta leipäjuusto on mielestäni hyvä korvike, tykkään sen suutuntumasta enemmän. Tomaatteina voit käyttää purkkitomaatteja (kuten ohjeessa), minulla oli vielä naapurin makeita kirsikkatomaatteja, joten käytin ne. Lisukkeeksi valitsin perunarieskat, koska olin ostanut niitä heräteostoksena kaupasta. Yhtä hyvin voit tarjota ruoan riisin tai naan leivän kera. Thaibasilika korvaa tarvittaessa korianterin ja chilin voit jättää pois (tai ei ehkä sittenkään minun mielestäni!...no alkuperäisessä ohjeessa sitä ei ollut). Jos sinulla ei ole pakastettua lehtikaalia ja käytät tuoretta, pidennä kypsennysaikaa. Lehtikaalin voi myös korvata tuoreella tai pakastetulla pinaatilla. Lisää pinaatti vasta, kun lisäät juuston.

  • dl cashewpähkinöitä
  • 2 dl kiehuvaa vettä
Sekoita ja anna pähkinöiden olla vedessä vähintään 30 min.
  • sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • 2 rkl voita
  • 3 dl pakastettua lehtikaalia murskana
  • pala inkivääriä raastettuna
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 rkl garam masalaa
  • muutama dl kirsikkatomaatteja puolitettuina
  • 2 dl kuohukermaa
  • kukkakaali kukintoina
  • 250 g leipäjuustoa kuutioina
  • suolaa oman maun mukaan
  • punaista chiliä silppuna
  • koriateria silppuna
Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa. Lisää lehtikaali ja paista pari minuuttia. Lisää sitten mausteet ja paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää tomaatit, ja pähkinät vesineen. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia (lisää tarvittaessa vettä) ja soseuta. Lisää kerma ja kukkakaali ja keitä, kunnes kukkakaali on kypsää. Lisää sitten juusto ja chili ja sekoittele lämpimäksi. Lisää lopuksi korianteri ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti