keskiviikko 18. syyskuuta 2024

Palmukaali-kookoskeitto

Tänään herkuteltiin naapurista saadulla palmukaalilla. Jos et saa käsiisi palmukaalia, sen voi korvata lehtikaalilla. Pavut voit halutessasi vaihtaa tofuun tai paistettuun kanaan.

  • vajaa rkl fariinisokeria
  • loraus valkoista balsamicoviinietikkaa
  • silputtua inkivääriä
  • sitruunaruohotahnaa
  • reilu loraus kalakastiketta
  • vajaa rkl soijakastiketta
  • silputtua tuoretta punaista chiliä
Sekoita aineet ja jätä odottamaan.
  • 2 rkl paahdettua sesamöljyä
  • reilu nippu palmukaalia, poista paksuimmat lehtiruodit ja silppua
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • prk kookoskermaa
  • prk valkoisia papuja
  • tarjoiluun selleripersiljaa (tai thaibasilikaa/korianteria) ja leipää tai riisiä
Kuumenna öljy wokissa. Paista sipulia, valkosipulia ja kaalia täydellä teholla sekoitellen, kunnes kaali pehmenee. Lisää kookoskerma ja pavut ja keitä vähän miedommalla lämmöllä välillä sekoitellen viitisen minuuttia. Laita levy pois päältä. Lisää kastike ja sekoita hyvin. Anna hautua muutama minuutti. Lisää yrtit ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti