perjantai 27. syyskuuta 2024

Uuniporkkanat ja perunat, friteerattuja kapriksia ja paistettua lohta

 
Luin eilen kirjan Au pif!/Emma Hanberg (lämmin suositus, kivoja tarinoita Ranskasta ja muutama hyvä ruokaohje) ja innostuin heti kokeilemaan friteerattuja kapriksia kera porkkanoiden (ja perunoiden). Tarjosin nämä paistetun lohen kanssa, koska käytiin tänään kaupassa ja syön mieluummin tuoreen lohen heti ostopäivänä. Ja tietysti pystyin tässä hyödyntämään kaprisöljyn lohenpaistossa, kätevä emäntä kun olen...

  • 3 rkl isohkoja kapriksia/ruokailija
  • 1 rkl oliiviöljyä/kaprisannos
Valuta kaprikset. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kapriksia välillä sekoitellen keskilämmöllä, kunnes ne aukeavat ja saavat vähän väriä.
  • kuorittuja porkkanoita suikaleina
  • perunaa pieninä lohkoina
  • punasipuli lohkoina
  • isoja valkoisia papuja valutettuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna 
  • oliiviöljyä
Sekoita aineet ja paista uunipellillä 20 min tai kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä (kokeile tikulla)
  • luomusitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • pari rkl oliiviöljyä
  • silputtua lehtipersiljaa
  • ripaus sokeria
Sekoita aineet ja anna maustua pöydällä sen ajan, kun porkkanat paistuvat. Sekoita seos kuumiin kasviksiin ja ripota kaprikset päälle.
  • kaprisöljyä ja rkl voita
  • pala lohta
  • suolaa ja mustapippuria
Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää öljy ja voi pannulle. Paista lohta nahkapuoli alaspäin 4-5 minuuttia, lisää paiston aikana suola ja pippuri lohen pinnalle. Käännä pala ja paista kääntöpuolta noin minuutti. Jos pala on oikein paksu, paista kauemmin nahkapuoli alaspäin.

Levitä lohipalat porkkanaseoksen päälle ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti