tiistai 29. lokakuuta 2024

Lohi-leipäpaistos

Tämä on siitä kiva ohje, että melkein kaikki ainekset on vaihdettavissa ja aina tulee hyvää. Käytin nyt ruusukaalia, mutta parsakaali/parsa/kukkakaali sopivat hyvin myös. Jugurtti-majoneesin voit maustaa haluamallasi tavalla ja lohen tilalle voit vaihtaa vaikka tofun tai kypsää kanaa. Ruisleipä toimii ihan hyvin myös, itse vaan tykkään enemmän noista makeista leivistä tämän kanssa. Jos ei leipä kiinnosta yhtään, vaihda leipää kylmiinn keitettyihin perunakuutioihin.

  • pala lohta, poista nahka ja pilko pieniksi paloiksi
  • mustaa leipää/setsuuria kuutioina
  • ruusukaalia, poista kannat, puolita ja kypsennä (meillä mikrossa)
  • 1 dl (bulgarian)jugurttia
  • 1/2 dl majoneesia
  • tl inkiväärisilppua
  • loraus sitruunamehua
  • 2 rkl paahdettua sesamöljyä
  • 1 iso sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • rkl voita
  • 2 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • vajaa rkl soijakastiketta
  • vajaa rkl vaaleaa balsamicoviinietikkaa
Sekoita jugurtti, majoneesi, inkivääri ja sitruunamehu keskenään. Kuumenna öljy wokissa. Paista sipulia, chiliä ja valkosipulia kovalla lämmöllä, kunnes sipuli pehmenee ja saa vähän väriä. Alenna lämpöä ja lisää voi. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Lisää lohi, leipä, ruusukaalit ja sesamsiemenet. Paista varovasti sekoitellen, kunnes lohi muuttuu vaaleanpunaiseksi. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa soijakastike ja viinietikka ja sekoita hyvin. Tarjoa jugurttikastikkeen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti