lauantai 26. lokakuuta 2024

Lohta korealaiseen tapaan

Tämä on muunnelma Elle mat&vin lehden ohjeesta. Alkuperäisessä ohjeessa oli lohen tilalla jauhelihaa ja muutenkin ohjetta on tietysti vähän muokattu, mitäpä sitä nyt ohjeita noudattamaan!

  • pala lohta, poista nahka ja pilko
  • täysjyvänuudeleita keitettynä (säästä dl keitinvettä), huuhtele kylmällä vedellä keittämisen jälkeen, että kypsyminen pysähtyy
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl inkiväärisilppua
  • 1 rkl chilikastiketta
  • pari tuoretta punaista chiliä silputtuna 
  • 2 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • parsakaali kypsennettynä 
  • 2 rkl paahdettua sesamöljyä
  • silputtua korianteria 
Sekoita kastike eli keitinvesi ja sen jälkeiset aineet sesaminsiemeniin asti. Kuumenna wok. Lisää sesaminsiemenet ja paista sekoitellen, kunnes saavat vähän väriä. Kaada lautaselle odottamaan. Laita pannuun öljy ja lisää lohi ja kypsät parsakaalit. Paista hetki käännellen varovasti. Lisää nuudelit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää kastike ja kiehauta. Nosta levyltä, lisää sesaminsiemenet ja korianteri ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti