lauantai 11. tammikuuta 2020

Kanaa (tai kasviksia tai lohta) ja nuudeleita


Wokki taas tulille ja tekemään helppoa, maukasta ruokaa! Jos haluat tehdä kasvisversion, vaihda kana tofuun tai papuihin. Voit myös käyttää lohta (poista nahka, kuutioi, marinoi). Jos käytät papuja, lisää marinadin aineet valmiiseen ruokaan, papuja ei tarvitse marinoida. Tofu/pavut/lohen voit lisätä ruokaan samalla kuin kurkun.
  • 400 g kanan filettä leikattuna saksilla suupaloiksi
  • rkl chilikastiketta
  • rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl hunajaa
Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 porkkanaa kuorittuna ja suikaloituna
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 1/2 pieni kukkakaali pieninä paloina
  • kurkku kuorittuna ja poista lusikalla kaapimalla siemenet sisältä, suikaloi
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 3 rkl limemehua
  • rkl hunajaa
  • kourallinen suolapähkinöitä
  • täysjyvänuudeleita, keitä pussin ohjeen mukaan
  • prk korianteria silppuna
Paista kanat kauniin värisiksi ja kypsiksi 1 rkl sesamöljyssä. Kummenna wokissa rkl sesamöljyä ja pikapaista kaikkia muita kasviksia paitsi kurkkua, kunnes saavat vähän väriä, mutta ovat edelleen napakoita. Lisää lopuksi kurkku ja paista siihenkin vähän väriä. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti