perjantai 10. tammikuuta 2020

Kermainen lohikeitto ja paistettua mustaa leipää


Rakastan mustaa leipää ja erityisesti pidän siitä paistettuna. Lohikeiton kaverina tämä paistettu leipä muuttuu superherkuksi.
  •  250 g lohta, poista nahka ja kuutioi
  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 fenkoli silppuna
  • puolikas pienestä kukkakaalista kuutioina
  • pieni pala selleriä kuutioina
  • 2 rkl öljyä
  • muutama peruna kuorittuna ja kuutioina
  • litra kiehuvaa vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl valkoista balsamico viinietikkaa
  • prk kuohukermaa
  • silputtua tilliä
  • mustapippuria
  • pilkottua mustaa leipää
  • voita paistamiseen
  • suolaa
Kuullota sipulia, valkosipulia, fenkolia, selleriä ja kukkakaalia öljyssä, kunnes sipuli muuttuu läpikuultavaksi. Lisää perunat ja paista sekoitellen vielä muutama minuutti. Lisää kiehuva vesi ja kiehauta. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kerma, pippuri ja lohi ja anna kiehua, kunnes lohi on kypsää. Tarkista maku ja lisää suolaa, jos tarvitsee. Ruskista voi ja paista mustaa leipää viitisen minuuttia. Lisää keittoon tilli ja leivät juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti