sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Pähkinäpullat ja jugurttikastike


Tämä ruoka vaatii vähän esivalmisteluja, mutta sitten, kun alat valmistamaan ateriaa, homma onkin tavallista helpompaa.
  • 1 prk vihreitä linssejä valutettuna
  • 1 raastettu porkkana
  • 2 rkl (täysjyvä)jauhoja
  • 1 dl juustoraastetta (esim. cheddar)
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 muna
  • 1tl juustokuminaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1/4 tl suolaa
Sekoita tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
  • dl pecan (tai saksan)pähkinöitä, laita leikkuulaudalle ja painele kaulimella kevyesti murskaksi
  • 1 punainen chili silppuna
  • muutama rkl (ruis)korppujauhoja
Lisää pähkinätja chili tahnaan ja levitä korppujauhot laakealle lautaselle. Muotoile massasta pienehköjä palloja ja pyöritä ne kauttaaltaan korppujauhoissa. Nosta laakealla lautasella jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • turkkilaista jugurttia
  • valkosipulia oman maun mukaan silputtuna, itse laitoin 2 dl jugurttia yhden solovalkosipulin
  • ripaus suolaa
Sekoita aineet ja laita jääkaappiin odottamaan samaan aikaan kuin pähkinäpullatkin.
  • paistamiseen sesamöljyä
  • parsakaali kukintoina, kypsennettynä
  • keitettyä jasminriisiä
Kuumenna öljy kuumaksi, laita öljyä sen verran, että paistinpannun pohja peittyy. Lisää pallot ja paista viitisen minuuttia välillä käännellen, kunnes ovat kauniin värisiä. Tarjoa parsakaalin, riisin ja jugurtin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti