keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Kasvispullat tomaatti-kookoskermakastikkeessa


Sain tähän ruokaan näppärästi käytettyä eilisen perunamuusin lopun ja herkkusienietanoista ylijääneet herkkusienien jalat. Perunamuussi on välttämätön ruoan tekemisessä, mutta muuten voit valita kasviksiksi mitä tahansa haluat eli parsakaali ja herkkusienet eivät ole pakollisia. Niin ja muusin ei tietenkään tarvitse olla sinistä, meillä oli sinistä, koska saimme ihanilta naapureiltamme sinisiä perunoita.

Me tykkäämme tulisesta ruoasta. Jos haluat miedompaa, vähennä punaisten chilien ja/tai curryn määrää. Tulisesta tykkääville voi silloin pilkkoa tuoreita punaisia chilejä kippoon, josta voivat kauhoa haluamansa määrän chiliä ruokaan. Toivon, ettei meitä tulesta tykkääviä unohdettaisi vaan tosiaan tarjotaan chiliä on the side, jos ryoka on vesitetty chilittömäksi.

Varoitus: tämä on niin herkullista, että ainakin meillä syötiin enemmän kuin olisi pitänyt.
  • 3 dl valmista (sinistä) perunamuusia
  • 2 munaa
  • 1 kypsennetty parsakaali hienonnettuna
  • 1 punasipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl korianterijauhetta
  • dl herkkusienisilppua
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 2 punaista chiliä silppuna
  • pala inkivääriä silppuna
  • 1 prk korianteria hienonnettuna (jätä muutama varsi tarjoiluun)
Paista sipulia, valkosipulia, kuminaa, korianteria ja herkkusieniä kovalla lämmöllä wokissa, kunnes pehmenevät. Sekoita kaikki aineet ja muotoile pellin päälle leivinpaperille isohkoja pullia. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes saavat vähän väriä (n. 30 min)
  • 1 prk tomaattimurskaa + 1 prk vettä
  • 1 prk kookoskermaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 3 mustaa kardemummaa
  • 1 tuore kurkuma kuorittuna ja silppuna
  • pari punaista chiliä silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 kanelitanko
  • 2 rkl curryjauhetta
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 rkl maapähkinävoita
  • 1/2 dl osterikastiketta
  • 1 rkl tummaa siirappia
Laita kaikki aineet wokpannuun ja hauduta keskilämmöllä sen aikaa, kun kasvispullat paistuvat. Tarjoa pullat kastikkeen kera. Jos haluat, voit keittää lisukkeeksi riisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti