torstai 23. tammikuuta 2020

Peruna-papupihvit, aurinkokuivattua tomaattia pekonin tapaan ja puolukkasurvosta


Inspiraatio tähän ohjeeseen tuli (taas) uusimmasta Glorian ruoka&viinilehdestä, jossa oli ohje paistetuista aurinkokuivatuista tomaateista. Tein niistä oman sovellukseni ja tarjosin sitten sinisten peruna-papupihvien kanssa. Meillä on nyt runsaasti sinisiä perunoita, koska saimme niitä naapurista.
  •  kg jauhoisia perunoita
  • 2 prk valkoisia papuja huuhdeltuna ja valutettuna
  • 200 g pakasteherneitä sulatettuna
  • 2 munaa
  • 2 dl jauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä, kevyesti valutettuna
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • ps sulaneita pakastepuolukoita
  • pari rkl sokeria
  • persiljaa silppuna
Laita puolukat ja sokeri kulhoon ja anna maustua ruoanlaiton ajan pöydällä. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä vähän ja kuori. Laita pavut ja perunat suolan ja pippurin kanssa kulhoon ja painele perunasurvimella murskaksi. Lisää herneet, munat ja jauhot ja sekoita taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja. Muokkaa pieniksi pihveiksi ja paista kuumassa öljyssä.

Laita tomaatit ja paprikajauhe toiseen paistinpannuun ja anna öljyn irrota pannuun. Ruskista tomaatit kunnolla.

Tarjoa pihvit tomaattien, puolukan ja persiljan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti