keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Munakoisopaistos


No niin, viimeiset jouluksi ostetut juustot käytetään nyt. Emme syöneet kuin pienet palat yhtä juustoa kumpikin ja ostettuna oli sen seitsemän sorttia. Onneksi juustot on helppo hyödyntää ruoanlaitossa. Kovemmat juustot , jotka pystyy raastamaan, voi raastaa ja pistää pakkaseen ja käyttää myöhemmin.

Tästä ruoasta voit helposti tehdä kasvisversion. Vaihda jauheliha linsseihin (lisää tomaattikastikkeeseen vähän vettä ja keitä linssipakkauksen ohjeen mukaan tai lisää prk kypsiä linssejä liemineen) tai soijarouheeseen (turvota pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää valmiiseen kastikkeeseen).

Tällä kertaa söimme illan pääaterian lounaaksi, illemmalla sitten syödään voileipiä.
  • munakoiso viipaleina
  • sesamöljyä
  • sormisuolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • punainen paprika kuutioina
  • prk tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl balsamico viinietikkaa
  • tl rosmariinia
  • 300 g naudan paistijauhelihaa kypsennettynä
  • 150 g valkohomejuustoa, poista kuori
  • 200 g pakastettua lehtikaalia (joista paksut lehtiruodit on poistettu ennen pakastusta), puristele pakastepussissa hienoksi silpuksi ja kaada sitten vasta kastikkeeseen...voit korvata pussillisella pakastepinaattia
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa, mustapippuria
  • kourallinen machegoraastetta (tai mitä vaan hyvää juustoa)
Laita munakoisot ja öljy kulhoon ja sekoittele, kunnes palat ovat saaneet öljyä pintaansa. Levitä leivinpaperille, ripota sormisuolaa pinnalle ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja paprika öljyssä. Lisää vesi, balsamico, tomaattimurska ja rosmariini ja keitä 10 min miedolla lämmöllä. Lisää kypsä jauheliha ja keitä vielä n. 10 min. Lisää homejuusto ja lehtikaali ja sekoittele, kunnes juusto sulaa. Mausta.

Laita uunivuoan pohjalle kastiketta ja päälle kerros munakoisoja, toista, kunnes munakoisot on käytetty ja päällimmäisenä on kerros kastiketta. Ripota pinnalle juustoraaste ja paista n 30 min 200 asteessa tai kunnes juusto sulaa ja ruoka on kuplivan kuumaa. Nautin hyvän leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti