perjantai 24. tammikuuta 2020

Mustapapumole tortillojen kera


Mole on tummaa, suklaista muhennosta. Voit purkin papuja jauhelihaan tai kanaan, mutta papujakin pitää tässä ruoassa olla. Pavuiksi eivät kelpaa Suomessa usein syödyt vihreät pitkät pavut. Jos et jostain syystä halua käyttää mustia papuja, voit vaihtaa ne kidneypapuihin.
  • sipulia silppuna
  • valkosipulia silppuna
  • chiliä silppuna
  • punainen paprika kuutioina
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 2 tl korianterijauhetta
  • 2 tl savupaprikaa
  • kanelitanko
  • rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 prk mustia papuja liemineen
  • 1prk tomaattimurskaa
  • suolaa, pippuria
  •  50 g tummaa suklaata silppuna
  • 2 tl hunajaa
  • tuoretta korianteria silputtuna
  • 2 dl kevytsmetanaa tai ranskankermaa
  • 2 avocadoa kuorittuna ja muussattuna
  • 2 rkl limemehua
  • täysjyvätortilloja
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää aineet, jotka on mainittu ennen suolaa ja pippuria. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 20 min. Mausta, lisää hunaja ja suklaa ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää korianteri. Sekoita keskenään smetana, avocadot ja lime. Lämmitä tortillat, kääräise sisään papumuhennosta ja tarjoa avocadotahna sivussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti