tiistai 14. tammikuuta 2020

Lohi (tai kasvis)-selleririeskat


Inspiroiduin uusimman Glorian ruoka&viinilehden nyhtöselleritacoista ja tein niistä tämän oman version. Lehdessä ei ollut ruoassa lainkaan proteiinia, siksi lisäsin tähän lohta. Jos haluat tehdä kasvisversion, käytä vaikka valkoisia papuja. Niitä ei tarvitse marinoida eli voit lisätä ne ruokaan sellerien paistamisen jälkeen yhdessä osterikastikkeen kanssa.

Varoituksena sanottakoon, että tämä on superherkullista!
  • pala lohta, poista nahka ja kuutioi
  • dl osterikastiketta
  • rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • 1/2 juuriselleri kuorittuna ja raastettuna
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 4 rkl sesamöljyä
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • rieskoja
  • ruukku salaattia
  • ranskankermaa
  • 1 avocado
  • limemehua
Laita lohi, osterikastike ja sesaminsiemenet kulhoon ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Kuumenna öljy ja lisää selleri, sipuli, valkosipuli ja chili ja paista kunnes selleri kuivuu, ruskistuu ja karamelisoituu (n. 15 - 20 min). Lisää sitten tomaattipyree, lohi marinadeineen, korianteri ja savupaprikajauhe. Paista hetki, kunnes lohi kypsyy.

Sekoita keskenään ranskankerma, kuutioitu avocado ja limemehu. Kuumenna rieskat leivänpaahtimessa (tai mikrossa), levitä päälle selleriseosta, salaattia ja lusikoi pinnalle ranskankermatahnaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti