lauantai 8. huhtikuuta 2023

Keväistä pastaa

 

Ihanan aurinkoisen ja lämpimän haravointi-/Villi Kanala työpäivän kunniaksi tein parsapastaa. Piti tarjota se peston kera, mutta en muistanut ostaa basilikaa. No, korvasin basilikan tuoreella ruohosipulilla ja hyvin toimii näinkin. Ohje on kahdelle.

Pistaasipesto

  • 2 rkl pistaasipähkinöitä kuorittuna ja murskattuna (onnistuu hyvin perunasurvimella)
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • kourallinen hienoksi raastettua parmeasania
  • 1tl limemehua
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl silputtua ruohosipulia
Sekoita ja anna maustua huoneenlämmössä muun ruoan valmistuksen ajan
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • nippu parsaa, katkaise pois kovat päät ja leikkaa parsa suupaloiksi
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 2 munaa
  • juustotäytteisiä tortellineja keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
  • (sormisuolaa)
Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla tai wokissa. Paista parsaa ja valkosipulia täydellä teholla, kunnes parsa saa vähän väriä ja on napakan kypsää. Paista kananmunat. Mausta suolalla

Sekoita pasta, parsa voiöljyineen ja pesto. Nosta päälle munat ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti