sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Kikherne-savutofuwok

Kun on päivä touhuttu asiakkaiden välissä uudella kaupalla, ei jaksanut hirveän montaa tuntia tehdä ruokaa. Eli wok esiin, niin päästiin aika pikaisesti herkkujen ääreen. Wok ruokien tekeminen on helppoa, kun muistat yhden asian: ennen kuin laitat wokin lämpiämään, tee kaikki valmiiksi: sekoita kastike, keitä nuudelit ja pilko kaikki pilkottavat aineet. Tulikuuma pannu vaatii jatkuvaa sekoittamista ja et siinä sitten yhdellä kädellä pysty pilkkomaan/etsimään aineksia.  

Kastike:

  • punaista chiliä silppuna
  • 1 rkl balsamico valkoviinietikkaa
  • 1,5 rkl fariinisokeria
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl chiliketsuppia
  • rkl silputtua inkivääriä
Sekoita aineet ja jätä odottamaan.

  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • ps vihreitä (tuoreita) papuja, poista kuivat päät (saksilla kätevästi)
  • prk kikherneitä valutettuna
  • pkt savutofua, kuivaa ja kuutioi
  • täysjyvänuudeleita, keitä pakkauksen ohjeen mukaan
  • 1 rkl mustia sesaminsiemeniä
  • korianteria silppuna
  • pari rkl suolapähkinöitä
Kuumenna öljy wokissa. Lisää sipuli, valkosipuli, paprika ja herneet ja paista täydellä teholla sekoitellen 5 min. Lisää kikherneet ja jatka paistamista sekoitellen, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää tofu, nuudelit ja sesaminsiemenet ja paista muutama minuutti. Laita levy pois päältä ja lisää kastike. Sekoittele lämpimäksi. Lisää korianteri ja suolapähkinät ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti