lauantai 18. marraskuuta 2023

Paistettuja gnoccheja, kylmäsavulohta, ruusukaalia ja avocado-jugurtti-parmesantahna

 
Sähkö on siihen malliin kallista, että nyt pikapaistetaan ruokia. Kypsensin ruusukaalit mikrossa, mutta ne voi tietysti paistaa wokissakin, vaatii sitten vaan pidempää paistoaikaa. Parmesanin voi jättää tahnasta pois, mausta silloin tahna suolalla. Kylmäsavulohen tilalla voi käyttää savutofua. Halutessasi voit vaihtaa gnocchit keitettyihin, viipaloituihin perunoihin.

  • pkt ruusukaalia, poista kannat, puolita ja kypsennä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tl fenkolia
  • iso punainen sipuli suikaleina
  • solovalkosipuli silppuna
  • punaista chiliä silppuna
  • pkt gnoccheja
  • 100 g kylmäsavulohta silppuna
  • 2 avocadoa, puolita, poista kivi ja ota lusikalla pehmeä hedelmäliha kulhoon
  • 1 tl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • 1 tl hunajaa
  • dl jugurttia
  • kourallnen parmesania
Muhenna avocado,lisää sitruuna, pippuri, hunaja, jugurtti ja parmesan. Sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan muun ruoan valmistuksen ajaksi.

Kuumenna öljy ja fenkolinsiemenet wokissa. Lisää sipuli, valkosipuli ja chili ja paista täydellä teholla, kunnes sipuli pehmenee. Alenna lämpö keskilämmölle, lisää gnocchit ja paista sekoitellen muutama minuutti. Lisää kypsät ruusukaalit ja paista sekoitellen, kunnes sekä gnocchit että ruusukaalit saavat vähän väriä. Lisää lopuksi kylmäsavulohi (tai tofu) ja paista vielä hetki. Tarjoa avocadotahnan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti