lauantai 20. heinäkuuta 2024

Linssimuhennoksella täytetyt palmukaalikääryleet

 
Saatiin ystävän kasvimaalta palmukaalia ja sitä oli niin paljon, että tein kääryleitä. Jos sinulla ei ole palmukaalia, voit käyttää myös lehtikaalia tai kesäkaalia. Kesäkaalia ei tarvitse keittämällä pehmentää kuin minuutti. Tarjosin tämän ruoan leivän kera, mutta toimii myös riisin kanssa.

  • palmukaalia, ohenna paksuja lehtiruoteja veitsellä eli leikkaa pala pois
Kiehauta vettä kattilassa ja lisää kaali ja anna kiehua 4 minuuttia. Kaada siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä käsittelykelpoisiksi

  • oliiviöljyä
  • 2 tl kuminan siemeniä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • kolme kourallista kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • 2 dl vettä
  • 1,5 dl punaisia linssejä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl balsamico viinietikkaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl fariinisokeria
  • laakerinlehti
  • kanelitanko
  • yrttejä silputtuna
Kuullota kumina, sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää muut aineet paitsi yrtit ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen n.20 min tai kunnes linssit ovat kypsiä. Lisää vettä tarvittaessa. Poista kanelitanko ja laakerinlehti ja lisää yrtit.

  • loraus kermaa
  • paketti fetaa murusina
Sekoita kerma ja feta.

Täytä palmukaalinlehdet linssimuhennoksella ja kaada juustoseos päälle. Jos täytettä jää yli, levitä loput kääryleiden päälle ja lisää vasta sitten juusto. Paista 200 asteessa n. 20 min tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti