torstai 19. syyskuuta 2024

Porkkana-sesampastaa

 

Tänään nautiskeltiin taas sadonkerjuupastaa, tällä kertaa herkuteltiin keltaisilla ja oransseilla porkkanoilla, jotka saimme naapurista pari päivää sitten. Ohjeen inspiraatio on uusimmasta Lantlivin Mat&vin lehdestä.

  • 1 rkl paahdettua sesamöljyä
  • sipuli silppuna
  • solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna
  • 2 rkl vaaleita sesaminsiemeniä
  • rkl soijakastiketta
  • tl oreganoa
  • n. 500 g porkkanoita kuorittuna ja pilkottuna
  • prk (kaura)kermaa
  • 1-2 dl kiehuvaa vettä (pastan keitinlientä)
  • keitettyä täysjyväspagettia
  • pehmeää fetaa muruina
Kuullota sipuli, valkosipuli ja chili öljyssä. Lisää sesaminsiemenet ja paista niihin vähän väriä. Nosta pois hellalta, mausta soijakastikkeella ja oreganolla.

Kypsennä porkkanat (keittämällä tai mikrossa kuten meillä. Sekoita keskenään sipuliseos, kerma, vesi ja porkkanat. Kuumenna ja soseuta. Sekoita pasta ja kastike ja tarjoa fetan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti