perjantai 30. marraskuuta 2018

Maapähkinävoi pitää lääkärin loitolla



No en tiedä, pitääkö maapähkinävoi oikeasti lääkärin loitolla, mutta hyvää se on! Tällä kertaa tarjosin kasviksia ja maapähkinävoikastiketta. Papujen lisäksi (tai niiden tilalla) voit tietysti tarjota tofua/paistettua kanaa/paistettua kalaa. Jos et tykkää tulisesta ruoasta, jätä ruoanlaittovaiheessa chilit pois ja laita sen sijaan chilikastiketta valmiiseen ruokaan tai nosta purkki pöytään ja jokainen annostelee itse. Näin chilin määrää on helpompi säädellä.

Suosittelen pilkkomaan kaikki kasvikset valmiiksi ja tekemään kastikkeen ennen paistamisen aloittamista. Näin ei tule kiire, kun alat varsinaisen ruoanlaiton. Ai niin, älä kuitenkaan silppua korianteria kuin vasta juuri ennen tarjoilua, tuore korianteri nahistuu helposti.

  • 1 parsakaali, kukintoina, kypsennettynä (minä kypsennän mikrossa, muutama minuutti kannen alla ilman nestettä/rasvaa riittää)
  • 2 rkl sesamöljyä
  • 1 sipuli suikaleina
  • 1 solovalkosipulinkynsi silppuna
  • 2 rkl tuoretta kuorittua ja silputtua inkivääriä
  • pari chiliä silppuna siemenineen
  • muutama herkkusieni viipaleina
  • 1 punainen paprika suikaleina
  • 1 prk isoja valkoisia papuja valutettuna (tai sitten tomaattiöljyyn säilöttyinä liemineen)
  • 2 rkl vettä+ 1 rkl soijakastiketta + 3 rkl maapähkinävoita + 2 tl hunajaa (kuumenna nopeasti mikrossa ja sekoita)
  • täysjyvänuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä
  • prk tuoretta korianteria silputtuna
Kuullota sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä sesamöljyssä, kunnes vähän pehmenevät. Lisää herkkusienet ja paista kovalla lämmöllä, kunnes saavat vähän väriä. Lisää paprika ja paista vielä hetki. Lisää parsakaali ja pavut ja paista vielä hetki. Pienennä lämpöä ja lisää kastike ja nuudelit ja sekoita lämpimäksi. Ripota korianteri päälle ja tarjoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti