sunnuntai 30. marraskuuta 2025

Linssi-bataattimuhennos ja paistetut munakoisot

Sunnuntain kunniaksi seisoin hellan vieressä hetken pidempään. Tosin tämäkin oli kyllä erittäin helppo tehdä, useampi vaihe vaan kuin yleensä pikaruoassa.

Ohje on mukaeltu uusimman Elle mat&vin lehden reseptistä. Siinä tarjottiin ruoka naan leivän kera, mutta itse laitoin bataattia, kun ei ole naan leipää ja toki bataatti on terveellisempääkin. Arvoin keittäväni riisiä tämän kanssa, mutta muistin sitten bataatit. Eli itse en kypsentänyt bataatteja yhdessä linssien kanssa, kuten ohjeessa (ja kuten tietysti kannattaa tehdä) vaan kypsensin ne erikseen mikrossa ja lisäsin valmiiseen linssimuhennokseen. 

Linssi-bataattimuhennos

  • rkl sesamöljyä
  • iso sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • inkivääriä silppuna
  • punaista chiliä silppuna
  • 2 pientä tai yksi iso bataatti kuorittuna ja pienehköinä kuutioina
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • pkr tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1,5 dl punaisia linssejä
  • 2 tl korianteria
  • 1 rkl limemehua
  • suolaa, hunajaa
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja bataatti öljyssä. Lisää garam masala ja tomaattipyree ja sekoittele hetki. Lisää sitten tomaattimurska ja vesi ja anna kiehahtaa. Lisää linssit ja korianteri ja keitä miedohkolla lämmöllä 25 min. Sekoita välillä ja lisää vettä, jos alkaa tarttua pohjaan. Tarkoituksena on kuitenkin, että muhennos on sakeaa eli ei kastikemaista. Mausta.

Munakoisot
  • 1 iso munakoiso ohuehkoina viipaleina
  • rkl sesamöljyä
  • rkl voita
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl korianteria
  • ripaus suolaa
Sekoita kulhossa munakoisot ja öljy. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 min, kunnes pehmenevät. Kuumenna voita paistinpannulla, kunnes se alkaa muuttua ruskeaksi. Lisää munakoisot ja paista niihin vähän väriä. Mausta,
  • tarjoiluun jugurttia
Laita lautaselle linssimuhennosta, päälle munakoisoja ja lopuksi jugurttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti