keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Belugalinssejä spagetti bolognesen tapaan


Linssit ovat herkullisia ja belugalinssit niistä parhaita. Valitettavasti ainakaan maalla belugalinssejä ei löydy joka kaupasta. Tämän ohjeen linssit voi korvata punaisilla tai vihreillä linsseillä. Maku ja koostumus ei ole ihan sama, mutta hyvää tulee silti. Tähän ruokaan voit käyttää edellisen viikonlopun juustonjämät eli mikä tahansa voimakas juusto raastettuna käy (meillä gruyere tällä kertaa). Oltermanni tai Edam eivät kelpaa, eli jos kaapista ei löydy hyvää juustonkänttyä, raasta tuoretta parmesania, se toimii aina. Ohje on neljälle.

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • chiliä silppuna oman maun mukaan
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 kanelitanko
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 dl belugalinssejä (tai muita linssejä)
  • 1 prk tomaattimurskaa (suosittelen Muttia)
  • 1 tomaattimurskapurkillinen vettä
  • 2 tl hunajaa
  • soijakastiketta/suolaa oman maun mukaan
  • ripaus mustapippuria
  • loraus balsamico viinietikkaa
  • täysjyväspagettia keitettynä pussin ohjeen mukaan
  • pari kourallista hyvää juustoraastetta
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili, kanelintanko, rosmariini ja laakerinlehti öljyssä. Lisää linssit, tomaattimurska ja vesi. Keitä välillä sekoitellen linssipaketin ohjeen mukaan. Lisää vettä, jos tulee liian paksua (linssit turpoavat keitettäessä). Poista kanelitanko ja laakerinlehdet. Mausta lopuksi soijalla/suolalla, balsamicolla, hunajalla ja pippurilla ja tarjoa spagetin ja juustoraasteen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti