perjantai 14. joulukuuta 2018

Borssikeitto linsseillä


Tämä venäläisten keksimä herkku on ruoka, johon voi laittaa mitä vaan, kunhan muistaa laittaa ainakin sipulia, kaalia, punajuuria, valkosipulia ja viinietikkaa. Tällä kertaa tein linssiversion, mutta tähän voisi laittaa chorizoa, pekonia tai jotain muuta lihaa, jos sellaista syöt. Itse laitan usein linssien tilalle isoja valkoisia papuja. Mutta nyt siis nautitaan linssikeittona ja maustetaan inkiväärillä flunssakauden kunniaksi. Itse laitan aina myös chiliä, mutta sen(kin) voit jättää pois, jos et tykkää tulisesta.

  • 1 sipuli silppuna
  • 1 solovalkosipuli silppuna
  • pari chiliä silppuna
  • pala inkivääriä kuorittuna ja silputtuna
  • 2 rkl öljyä
  • 1/4 valkokaali suikaleina
  • 1 tl kuminaa
  • 1 punainen paprika kuutioina
  • 4 isoa punajuurta kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 isohko kiinteä peruna kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa (balsamico)
  • 1 prk tomaattipyrettä
  • 1,5 dl punaisia linssejä
  • 6 dl vettä
  • suolaa, pippuria
  • 2 tl hunajaa
  • tarjoiluun (kevyt)smetanaa
Kuullota sipuli, valkosipuli, chili ja inkivääri öljyssä. Lisää kumina ja valkokaali ja paista välillä sekoitellen, kunnes kaali vähän pehmenee. Lisää muut aineet paitsi hunaja ja smetana. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen, kunnes linssit ja punajuuret ovat kypsiä (n. 30 min). Mausta hunajalla (hunajaa ei kannata keitellä, etteivät ravintoaineet häviä) ja tarjoa smetanan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti